FEROMON

Minden, amit a feromonról tudnod kell, magyar nyelven.

FEROMON

A feromon emberre gyakorolt hatására már az 1950-es évek elején rájöttek. Azóta rendszeresen fedeznek fel újabb és újabb feromonokat, melyek befolyásolják a viselkedésünket. Az egyik legismertebb feromon az androstenone, mely csábító, vágykeltő parfümök alapja is. Nem véletlen, mert ezt az "illatot" megérezve a tudatalattink automatikusan el kezd vonzódni a viselője iránt:

androstenone-feromon-kemiai-keplete.png

Persze azért nem olyan egyszerű a dolog, mert az ember az evolúció során elkezdte a vizuális ingereket előtérbe helyezni az illatokkal szemben, ezért az ápoltság legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az illat, de végső soron a kettő kéz a kézben jár. Hiába a szép arc, ha kellemetlen az illat és fordítva.

Viszont a feromonok sokat segítenek az ismerkedés első fázisában, abban a bizonyos "első benyomásban" - mert ugye az első benyomásra nincs második lehetőség.

Feromonjai mindenkinek vannak, de a tisztálkodással és a ruhákkal elfedjük ezeket. Szerencsére manapság már viszonylag könnyen beszerezhetőek feromonos készítmények, melyek segítenek ezen a problémán.

süti beállítások módosítása